Telekom neće ići ispod cijene

Glas Srpske
Telekom neće ići ispod cijene

BEOGRAD - Ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić izjavio je u petak da su započeli pregovori s "Telekomom Austrija" o poboljšanju njegove ponude na tenderu za prodaju 51 odsto kapitala "Telekoma Srbija" i naglasio da ta srpska kompanija neće biti prodata ispod minimalne cijene od 1,4 milijarde evra.

Prema njegovim riječima, ostaje da se vidi da li će "Telekom Austrija" podići svoju ponudu sa prvobitnih 950 miliona evra za 51 odsto kapitala "Telekoma Srbija".
- Ja prvi ne bih glasao da se "Telekom Srbija" proda ispod minimalne cene, koju je usvojila Vlada - kazao je Ćirić, prenijele su agencije.

Prema njegovim riječima, ukoliko ponuda "Telekoma Austrija" bude dostigla 1,4 milijarde evra, "Telekom Srbija" biće privatizovan, a ukoliko se to ne desi, srpska kompanija za telekomunikacije ostaće akcionarsko društvo u većinskom državnom vlasništvu.

Sindikati "Telekoma Srbija" saopštili su u petak da država treba da prestane da tretira "Telekom Srbija" kao javno preduzeće i treba da na tu kompaniju prestane da primjenjuje propise koji se odnose na javna preduzeća.

U zajedničkom saopštenju sindikati "Telekoma" traže da se daju odriješene ruke menadžmentu i da se ne iscrpljuje "Telekom" u ime države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana