Tegeltija: Budžet RS restriktivan

Agencije
Tegeltija: Budžet RS restriktivan

Banjaluka - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija danas je u Banjaluci sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda razgovarao o aktuelnostima na polju fiskalne stabilnosti koje je Srpska preduzela u posljednjih godinu dana, te planovima za naredni srednjoročni period, prenose agencije.

Delegaciju MMF-a predvodio je šef Misije MMF-a za BiH Kostas Hristou, a tokom sastanka Tegeltija je, iznoseći  podatke o izvršenju budžeta Srpske za prošlu godinu i u prvom kvartalu ove godine, istakao da je budžet RS za ovu godinu veoma restriktivan, te da su, bez obzira na prošlogodišnji izostanak kreditnog aranžmana MMF-a, uz pomoć zaduživanja na domaćem tržištu, sve obaveze prema budžetskim korisnicima redovno izmirivane.

Delegacija MMF-a upoznata je i sa aktivnostima koje su prethodile usvajnju globalnog fiskalnog okvira, te naporima za usvajanje budžeta BiH za 2012. godinu, izrazivši nadu da će budžet zajedničkih institucija biti usvojen u što skorije vrijeme, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana