TE Gacko počela sa radom

Glas Srpske
TE Gacko počela sa radom

GACKO - Termoelektrana "Gacko" (TE) juče je, poslije uspješno završenog redovnog godišnjeg remonta postrojenja i zamjene niskonaponskog postrojenja vlastite potrošnje, počela sa radom, rekao je rukovodilac TE "Gacko" Maksim Skoko.

On je naveo da su uporedo sa remontom, koji je trajao 34 dana, zamijenjena i 0,4 kilovoltna postrojenja, odnosno niskonaponska postrojenja vlastite potrošnje, javila je Srna.

- Za remont, koji je završen šest dana prije roka utrošeno je oko četiri miliona maraka, odnosno milion maraka manje od planiranih troškova - rekao je Skoko i dodao da je iz kreditnih sredstava Svjetske banke, kroz projekat "Pauer četiri", za zamjenu postrojenja vlastite potrošnje bilo planirano da se utroši oko šest miliona maraka.

Skoko je objasnio da su okviru remonta, osim zamjene postrojenja vlastite potrošnje, remontovana i turbinska, kotlovska i generatorska postrojenja, pomoćni objekti i drugo.

Istakao je da je zahvaljujući dobroj pogonskoj spremnosti postrojenja, TE "Gacko" ispunila plan proizvodnje do početka remonta od 423 miliona kilovat-časova električne energije, te dodao da se zahvaljujući trenutnim zalihama može obezbijediti normalno odvijanje proizvodnog procesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana