Tadić posjetio fabriku “Fijat automobili Srbija” u Kragujevcu

Agencije
Tadić posjetio fabriku “Fijat automobili Srbija” u Kragujevcu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Boris Tadić posjetio je Fabriku “Fijat automobili Srbija” u Kragujevcu pred početak serijske proizvodnje novog modela “500L”, koji je ocijenio kao odličan automobil, kao i kompaniju, za koju je smatra da će i u budućnosti biti pouzdan privredni subjekat, prenose agencije.

Tadić je sa direktorom “Fijat-Srbija” Antoniom Ćezare Ferarom obišao pogon montaže, gdje je u toku postavljanje najsavremenije opreme za izradu automobila “Fijat 500L”.
Srpski predsjednik je tom prilikom rekao da od dobijanja kandidature za članstvo u EU strani investitori vide koliko je Srbija dobro mjesto za razvoj posla i da je korist od toga za državu i njene građane velika.
“Fijat 500L” će se proizvoditi u novoj fabrici u Kragujevcu na osnovu ugovora o zajedničkom ulaganju, koji su 2008. godine potpisali “Grupacija Fijat automobili” i Vlada Srbije.
Najavljeno je da će se novi model naći u prodaji do kraja 2012. godine ili početkom 2013. godine, kao i da će u novoj fabrici do kraja godine biti zaposleno 2.433 radnika. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana