Tadić i Markione o planovima za dalji razvoj fabrike FAS

RTS
Tadić i Markione o planovima za dalji razvoj fabrike FAS

Beograd - Uoči svečanog otvaranja kragujevačke fabrike “Fijat automobili Srbija”, kandidat za predsjednika Srbije liste “Izbor za bolji život” i lider Demokratske stranke Boris Tadić sastao se sa generalnim direktorom grupacije “Fijat-Krajsler” Serđom Markioneom, prenosi RTS.

Tadić je, na radnom sastanku sa Markioneom na Kalemegdanu, razgovarao o planovima za dalji razvoj fabrike FAS.

FAS je zajednički projekat Vlade Srbije i italijanskog “Fijata” i najveća investicija na tlu Srbije u proteklih nekoliko decenija, vrijedna oko milijardu evra, od koje se očekuje da značajno doprinese oporavku domaće privrede.

Generalni direktor FAS-a Antonio Ćezare Ferara ranije je najavio da će serijska proizvodnja modela “fijat 500 L” početi u pogonima fabrike u Kragujevcu tokom sljedećeg mjeseca.

Markione je početkom marta na svjetskoj premijeri “fijata 500 L” na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi, na kojoj je prisustvovao i Boris Tadić, rekao da će naredne godine “Fijat” prodati 160.000 automobila novog modela.

Kompanija “Fijat-Krajsler” je početkom februara saopštila da će početna cijena modela “500 L” biti oko 16.000 evra, a da će se proizvoditi dvije benzinske verzije tog vozila i jedna s dizel motorom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana