Tablet hit u Srpskoj

Jelena Bjelica
Tablet hit u Srpskoj

Banjaluka - Manji i lako prenosivi tablet računari postali su hit među stanovnicima Srpske, a trgovci ističu da je njihovoj popularnosti doprinijela i cijena, jer se mogu kupiti već za 200 maraka.

U prodavnici računara "Ist kod" u Banjaluci ističu da u prilog sve većem interesovanju za ove računare ide i činjenica da su oni, pored drugih prednosti, i dosta jeftiniji od laptop računara.

- Tablet računari su nešto novo na našem tržištu, i zbog toga su postali veoma popularni među stanovnicima Srpske. Cijena im je izuzetno pristupačna tako da se najjeftiniji tablet može nabaviti i za 200 KM. Svi oni imaju dobar android sistem, a cijena raste u zavisnosti od proizvođača i opcija koje nudi - rekli su u "Ist kodu".

Istakli su da su u posljednjih 15 dana prodali više od 20 tablet računara.

- Uglavnom su traženi oni malo jeftiniji zbog čega u ponudi imamo najviše takvih tablet računara. Najskuplji tablet koji imamo kreće se oko 460 KM. Ima i onih kupaca koji traže tablet čiji je proizvođač "Epl", ali njih moramo posebno naručivati jer su oni prilično skupi i nemamo ih u prodaji - kazali su u "Ist kodu".

U prodavnici računara "Info kom" u Banjaluci takođe ističu da su ovi mali računari postali veoma popularni.

- Najtraženiji je tablet "Samsung galaksi" čija se cijena kreće od 400 do 550 KM. Njihova prednost je u tome što su dosta praktičniji, lakši i imaju android sistem, što znači da imaju odlične aplikacije - rekli su "Info komu".

I u prodavnici računara "Soni" u Bijeljini rekli su da su tablet računari veoma aktuelni i prodavani u posljednje vrijeme.

- Cijene se kreću od 350 pa do 600 KM. Tablet računari su postali veoma popularni, a mnogi dolaze i raspituju se za njihovu cijenu, karakteristike, prednosti - rekli su u "Soniju".

Najjeftiniji

Indija nije samo zemlja u kojoj je proizveden najjeftiniji automobil na svijetu. Tamo je osmišljen i najjeftiniji tablet na svijetu, koji košta samo 40 dolara.
Super-jeftini tablet "Aakash" je proizvod kompanije "DataNjind". Uređaj je namijenjen stanovnicima sa niskom kupovnom moći i onima koji ne mogu ili ne žele da kupe kompjuter.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana