Sva dokumentacija u skladu sa propisima

Glas Srpske
Sva dokumentacija u skladu sa propisima

BANjALUKA - Vlasnik i direktor kompanije “Integral inženjering” Laktaši Slobodan Stanković rekao je Srni da su privatizacija GIK “Hidrogradnja” Pale i raskid privatizacionog ugovora urađeni potpuno transparentno, a da je sva dokumentacija u skladu sa propisima, dostupna svima i može da bude predmet bilo koje kontrole.

Naglasio je da priče da se raskidom privatizacionog ugovora ruši ekonomija Srpske i legalizuje pljačka nemaju veze sa istinom. Dodao je da je sve transakcije u vezi sa prodajom hotela “Panorama” vodila “Hidrogradnja”, a novac je trošila na isplatu plata radnicima i izmirenje troškova.

Predsjednik Sindikalnog odbora GIK “Hidrogradnja” Pale Željko Milisavljević rekao je da su radnici zadovoljni protokolom o saradnji koji je potpisan izmeću njihovog preduzeća, “Integral inženjeringa” i Vlade RS, a kojim je predviđen sporazumni raskid privatizacionog ugovora sa kupcem kapitala “Hidrogradnje”, kompanijom “Integral inženjering” iz Laktaša, s tim da ova firma obezbijedi sredstva za izmirenje dijela potraživanja radnika i to 360.000 KM do kraja sljedeće sedmice i 150.000 KM do 10. aprila ove godine.

SDS je pozvao u subotu istražne organe da ispitaju privatizaciju preduzeća “Hidrogradnja” i ocijenio da raskidom ugovora o privatizaciji “Hidrogradnje” Pale, između ovog preduzeća i “Integral inženjeringa” iz Laktaša, te najavom izgradnje Termoelektrane “Ugljevik dva”, na isti način kao u slučaju ČEZ, Vlada RS “uništava privredu i ekonomiju RS”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana