Sutra počinje “Jahorina ekonomski forum”: Zapadni Balkan kao tržište budućnosti

G.S.
Sutra počinje “Jahorina ekonomski forum”: Zapadni Balkan kao tržište budućnosti

BANjALUKA - Možemo da brendiramo zapadni Balkan kao tržište budućnosti, novih industrija, prostor na koji ljudi rado dolaze i rado mu se vraćaju. Još možemo iskoristiti potencijal integrisanog tržišta od 18 miliona ljudi, poručuje Goran Račić, predsjednik Organizacionog odbora “Jahorina ekonomskog foruma” uoči početka foruma sutra na našoj planinskoj ljepotici.

- Imamo šansu da budemo dio nove ekonomije u trenutku kada se na globalnoj ekonomsko-političkoj sceni dešavaju velike promjene. Da iskoristimo inovacije, tehnološki napredak, izuzetne pojedince koje imamo i koji su najbolji ambasadori regiona - rekao je Račić.

Zato će, dodao je, teme ovogodišnjeg foruma obuhvatiti sve segmente od značaja ne samo za ekonomiju već i cjelokupan društveni sistem.

- Bavićemo se temama moderne poljoprivrede, preduzetništva, zelene agende, obrazovnog sistema, novim migracijama i posljedicama na tržište radne snage, kretanjem inflacije, sportom, ali i novim tehnologijama i rastućim kreativnim industrijama - naglašava Račić.

Pored panelista iz svijeta politike poput Borjane Krišto, predsjedavajuće Savjeta ministara BiH, Miloša Vučevića, potpredsjednika Vlade Republike Srbije, Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, Đorđa Radulovića, savjetnika predsjednika Vlade Crne Gore za spoljnu politiku, na forumu će govoriti i značajne ličnosti iz svijeta kreativnih industrija koje su ostvarile regionalnu i svjetsku slavu, regionalni investitori u IT sektor i startapove, žene liderke iz korporativnog svijeta, kreatorke javnih politika, naučnice i inovatorke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana