Suspendovani letovi Bosnija vand erlajnza

Agencije
Suspendovani letovi Bosnija vand erlajnza

Sarajevo - Direkcija za civilno vazduhoplovstvo BiH (BHDCA) suspendovala je sve letove kompanije "Bosnija vand erlajnz" (BWA).

Razlog za tu odluku je što BWA nije aviokompanija, a grčki avioprevoznik "Hermes erlajnz", uz pomoć čije su licence avioni BWA letjeli, nije objasnio kako su ove dvije kompanije povezane.

- BWA nema odobren nijedan let. Kompaniji "Hermes erlajnz" odobreni su letovi za Atinu svake nedjelje do 22. marta 2015. godine. S obzirom na to da smo od "Hermes erlajnza" tražili da nam dostave ugovor sa BWA do 30. januara 2015. godine, što oni nisu učinili, BHDCA je suspendovala ranije odobrene letove ovoj aviokompaniji - kažu u BHDCA.

BWA je registrovana u Gornjim Dubravama u Živinicama 2014. i sada ima sjedište u Sarajevu kao društvo sa ograničenom odgovornošću za aviosaobraćaj, turizam i trgovinu. Zbog toga iz te kompanije tvrde da im niko ne može zabraniti da u njihovom nazivu stoji riječ aviokompanija. Međutim, da bi se mogli tako zvati BWA mora da ima potvrdu vazdušnog operatera koju izdaje BHDCA, a BWA potvrdu nije ni tražila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana