Sukcesori o raspodjeli imovine

M. Č.
Sukcesori o raspodjeli imovine

BANjALUKA - Zajednička radna komisija za sprovođenje aneksa B Sporazuma o sukcesiji bivše SFRJ pregovaraće danas u Sarajevu o prodaji stana u Njujorku i ambasade bivše SFRJ u Bonu, a učesnici sastanka pokušaće da postignu dogovor i o raspodjeli ostalih ambasada u Latinskoj Americi, Južnoj Africi i Karibima.


Rekao je to "Glasu Srpske" predstavnik BiH za sprovođenje Aneksa B Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ Adnan Hadžikapetanović.

Na sastanku će biti riječi i o realizaciji dogovorenih pitanja u Beogradu iz maja 2011. godine o daljoj raspodjeli diplomatsko-konzularnih predstavništava bivše Jugoslavije, kao i o verifikaciji zapisnika vezanih za popis umjetničkih djela.
Na raspodjelu dobara koja su nekada pripadala diplomatsko-konzularnoj mreži SFRJ, čeka imovina procijenjene vrijednosti 65,4 miliona američkih dolara, i to, na području Evrope, Latinske Amerike i Kariba, Azije, te Afrike.

U skladu sa Sporazumom o sukcesiji imovine bivše SFRJ, BiH treba da pripadne 15 odsto tog iznosa, odnosno objekti vrijedni oko 9,8 miliona dolara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana