Studen holding i Bimal jačaju na tržištu Turske

M. Č.
Studen holding i Bimal jačaju na tržištu Turske

Brčko - Austrijski "Studen holding", u čijem sastavu posluje i fabrika za proizvodnju jestivog ulja "Bimal" iz Brčkog, otvorio je kompaniju za distribuciju u Istanbulu.

"Studen holding" će putem novoosnovane kompanije "Studen gida Turska" omogućiti lakši izvoz svih proizvoda koji se proizvode u sistemu holdinga u Brčkom. Turska je u posljednje dvije godine jedno od glavnih izvoznih tržišta "Bimala" i "Studen holdinga".

- Naš cilj je razvoj i plasman naših proizvoda u Tursku, a nova kompanija za distribuciju u Istanbulu daje priliku i drugim kompanijama iz BiH koje nisu dio naše poslovne grupe da svoje proizvode izvoze na tržište Turske. BiH sa Turskom ima sporazum o slobodnoj trgovini i tursko tržište prepoznaje kvalitet proizvoda iz naše zemlje - izjavio je predsjednik uprave "Studen holdinga" i generalni direktor "Bimala" Ilija Studen, navodeći da je novoosnovana kompanija rezultat konstantnog rasta i razvoja "Studen holdinga" na turskom tržištu u posljednje dvije godine.

"Studen holding", u sklopu kojeg posluje 25 kompanija u 14 zemalja, već duže od 20 godina uspješno upravlja trgovinom, proizvodnjom i distribucijom prehrambenih proizvoda, primarno na području jugoistočne Evrope i Bliskog istoka putem regionalnih centara u Beču, Brčkom i Dubaiju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana