Štrajk radnika aerodroma u Hamburgu

Agencije
Štrajk radnika aerodroma u Hamburgu

Berlin - Osoblje službe bezbjednosti aerodroma u Hamburgu je započelo je štrajk u borbi za veće zarade i bolje uslove rada, a do sada je otkazano oko 110 letova, prenose agencije.

Njemački mediji navode da će štrajk trajati do 23 časa.

- Situacija je napetija nego proše sedmice' - rekla je portparol aerodroma Hamburg i najavila da će tokom dana biti još otkazanih letova.

Još tokom noći je na stotine putnika bilo na terminalima, kako bi pravovremeno stigli da ''čekiraju'' karte, a jutros su neki putnici, zbog kardiovaskularnih problema, kako javljaju mediji, morali da budu medicinski tretirani.

- Proizvesti jednu takvu situaciju je neodgovorno ponašanje štrajkača - rekla je portparol aerodroma i najavila da se u najtežim slučajevima može očekivati čekanje u redovima i do četiri časa.

Oko 600 zaposlenih u sektoru kontrole putnika su prošle nedjelje dva dana štrajkovali i u januaru jedan dan, tražeći satnicu od 14,50 evra, dok je poslodavac ponudio 12,75 za ovu godinu, a za sledeću 13,50 evra po satu.

- Štrajk je, međutim, na žalost, neizbježan - kažu iz sindikata Verdi, koji je organizator štrajka i ukazali da poslodavci ''igraju'' na kartu dobijanja u vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana