Štrajk paralisao i Brisel

Agencije
Štrajk paralisao i Brisel

Brisel - Jednodnevni štrajk radnika željeznice paralizovao je ovu vrstu saobraćaja kroz Belgiju i međunarodnu brzu liniju ka Londonu i Parizu, javile su agencije.

Štrajk, koji je počeo kasno sinoć, svoj vrhunac dostigao je tokom jutarnjeg špica kada je nekoliko desetina hiljada putnika moralo da automobila krene na posao i izađe na zagušene autoputeve na putu ka poslu.

- U Briselu, štrajk je uspješan i oko 80 do 90 odsto ljudi obustavilo je rad. Mnogi od članova propratnog osoblja, takođe su uštrajku tako da se može reći da neće biti nijednog voza u Briselu - rekao je zvaničnik iz sindikata “CGSP” Filip Pirs.

Očekuje se da će željeznički saobraćaj nastaviti sa radom u kasnim večernjim časovima a potpuna normalizacijka očekuje se ujutro.

Željeznički radnici strahuju da će njihovi radni uslovi biti narušeni prema planu reforme i uprave tri kompanije koje trenutno vrše nadzor željezničkog saobraćaja u Belgiji.

Sindikati žele da se ponovo uspostavi jedna kompanija koja kontroliše željezničku mrežu i saobraćaj, navodeći da su za brojna i dugotrajna kašnjenja odgovorna neorganizacija upravnog sistema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana