Što prije okončati stečaj u Jelšingradu

Glas Srpske
Što prije okončati stečaj u Jelšingradu

BANjALUKA - Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva RS uputilo je juče pismo Ministarstvu pravde RS sa zahtjevom da što prije kod nadležnog suda bude okončan stečajni postupak nad Fabrikom alatnih mašina (FAM) "Jelšingrad" Banjaluka.

- Vlada RS, koja je kupac "Jelšingrada" ne može preuzeti upravljanje ovim preduzećem dok ne bude okončan stečajni postupak - rekao je ministar industrije, energetike i rudarstva RS Željko Kovačević poslije sastanka sa bivšim radnicima i stečajnim upravnikom "Jelšingrada" Aleksom Nježićem, prenijela je Srna.

Kovačević je rekao da je pozajmica od 100.000 KM za realizaciju posla sa njemačkim partnerom kratkoročno rješenje i da je najbolje da što prije bude okončan stečajni postupak da bi Vlada preuzela ovo preduzeće.

Nježić je rekao da, zbog hipotekarnih problema, Vlada RS još ne može preuzeti imovinu preduzeća, a da zbog nedostatka novca još nije moguće pokrenuti proizvodnju u "Jelšingradu".
Predstavnik bivših radnika FAM "Jelšingrad" Nedo Nikodinović rekao je da je u ovom momentu za radnike najvažnije da Vlada RS preuzme upravljanje preduzećem, imenuje novo rukovodstvo i pokrene proizvodnju u ovom preduzeću.

Vlada RS je 14. oktobra prošle godine za 8,2 miliona KM kupila cjelokupnu imovinu FAM "Jelšingrad", na drugoj ponovljenoj licitaciji u Okružnom privrednom sudu Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana