Stečajna upravnica napustila Fruktonu

Marijana Miljić
Stečajna upravnica napustila Fruktonu

BANjALUKA - Stečajni upravnik u banjalučkoj "Fruktoni" Ljiljana Grujić podnijela je u petak ostavku na tu funkciju, zbog neslaganja sa prijedlogom malih akcionara firme da se ispita prodaja nekretnina ovog preduzeća na lokacijama Beogradska 24 i prijedorska petlja u Banjaluci.

Grujićeva je poslije ročišta u Okružnom privrednom sudu u Banjaluci rekla da je "čisti avanturizam ići u pobijanje nekih pravnih radnji".

- Dala sam ostavku na ovu funkciju, jer moji prijedlozi nisu usvojeni. Doći će novi stečajni upravnik koji će dalje voditi postupak - rekla je Grujićeva, a prenijela Srna.

Ona je predlagala podizanje tužbe za sve radnje koje smatra da nisu u skladu sa zakonom, da bi se u stečajnu masu vratio dio sredstava od prodaje nepokretnosti "Fruktone".

Predsjednik Udruženja malih akcionara u "Fruktoni" Mladen Perković kaže da je zemljište ove firme na nezakonit način prodato.

- U budućem periodu biće ispitana valjanost prodaje nekretnina "Fruktone" - rekao je Perković i dodao da ako preduzeće "Fruktona" povrati svoje nekretnine ima mogućnost da odmah ponovo otpočne sa radom.

On kaže da većinski vlasnik "Fruktone" Nedeljko Popović nije ispoštovao dug od 13 miliona maraka iz privatizacionog ugovora za kupovinu preduzeća, zbog čega su ništavne sve odluke koje je većinski vlasnik donosio.

Banjalučki Privredni sud otvorio je polovinom oktobra stečajni postupak u Fabrici sokova "Fruktona". Prije toga fabrika je izgubila licencu za punjenje sokova "pepsi".

Stečaj

Predstavnik radnika "Fruktone" Ljubomir Krečar rekao je da su radnici zadovoljni dosadašnjim postupkom Privrednog suda, ali da mu nije poznato kakav će biti krajnji ishod u "slučaju Fruktona".

Krečar je rekao da je za sada rano govoriti o mogućnosti da Privredni sud poništi odluku o pokretanju stečajnog postupka u "Fruktoni", jer su u ovaj proces "umiješane razne institucije" koje su omogućile da se za jedan dan prodaju i uknjiže nekretnine ovog preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana