Srpskoj doznačeno više od tri miliona maraka

RTRS
Srpskoj doznačeno više od tri miliona maraka

BANjALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH je Republici Srpskoj na teret FBiH prebacila 3.405.726 KM na ime izvršenja poravnanja za period od 1. januara do 26. marta ove godine.

Iz UIO je saopšteno, da je poravnanje izvršeno zbog većeg koeficijenta koji je pripao Srpskoj, te je taj iznos oduzet od FBiH i raspoređen Srpskoj.

U skladu sa novom Odlukom o utvrđivanju koeficijenata za raspodjelu sredstava sa Jedinstvenog računa za period januar - mart ove godine, koju je na posljednjoj sjednici usvojio Upravni odbor UIO, Uprava je bila zadužena da prema novim koeficijentima izvrši preračun već doznačenih prihoda entitetima u tekućem kvartalu.

Odlukom o utvđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava sa Jedinstvenog računa definisano je da koeficijent za FBiH iznosi 63,07 odsto, ranije je bio 63,48 odsto, a za Republiku Srpsku 33,38 odsto, ranije 32,97odsto.

UIO će izvršiti poravnanje raspodjele prihoda od indirektnih poreza za prethodne godine kada Upravni odbor Uprave usvoji odluke o poravnanju i dostavi ih na izvršenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana