Srpska promovisala najjače turističke adute

Agencije
Srpska promovisala najjače turističke adute

Novi Sad – U Novom Sadu danas je završen 46. međunarodni sajam turizma, na kome je Republika Srpska promovisala svoje najznačajnije turističke adute, posebno one koji se odnose na predstojeću zimsku sezonu na Jahorini.


Turizam Srpske predstavljen je na štandu Turističke organizacije Republike Srpske, jednom od najposjećenijih mjesta na prestižnoj sajamskoj manifestaciji.

Na ovogodišnjem sajmu priznanje "Turistička prizma" s poveljom dodijeljena je Hotelu "Lavina" na Jahorini, najmlađem hotelu na Jahorini, za kvalitet i inovacije u turizmu.

To visokim međunarodno priznanje tradicionalno dodjeljuje poznati časopis iz Novog Sada "Turistička prizma", čiji je direktor i glavni i odgovorni urednik Đorđe Mihajlović.

Iz Turističke organizacije Istočno Sarajevo tur-operaterima predstavljene su ovogodišnje cijene polupansiona i ski-pasova na Jahorini.

U zavisnosti od kvaliteta smještaja i dijela sezone, cijene polupansiona iznose od 25 evra do 80 evra, dok će cijena dnevnog ski-pasa biti oko 18 evra.

Turistička organizacija Banjaluke u turističkoj ponudi predstavila je drevni običaj slavljenja srpske slave u autentičnom domu potkozarskih domaćina.

Na štandu Turističke organizacije Republike Srpske našle su se sve značajnije turističke organizacije iz Srpske, hotelski kapaciteti, te banjsko-klimatsko-rekreativni centri iz svih krajeva Srpske.

Turističku ponudu na ovom štandu promovisali su predstavnici Istočnog Sarajeva, Trebinja, Laktaša, Banjaluke, Srebrenice, Višegrada, Zvornika, Prijedora, Vlasenice i Bijeljine.

Međunarodni sajam turizma održan je u Kongresnom centru "Master" na Novosadskom sajmu.

Osim Republike Srpske i Srbije, turističku ponudu tur-operaterima predstavio je i veliki broj agencija i turističkih organizacija iz Slovenije, Hrvatske, Federacije BiH, Makedonije, Rumunije, Mađarske i Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana