Sporazum o naučno-stručnoj saradnji bijeljinske bolnice sa Medicinskim fakultetom iz Banjaluke

Srna
Foto: Srna

BIJELjINA- Dekan banjalučkog Medicinskog fakulteta Ranko Škrbić i vršilac dužnosti direktora bijeljinske bolnice "Sveti vračevi" Zlatko Maksimović potpisali su danas u Bijeljini sporazum o naučno-stručnoj i poslovnoj saradnji koji će pomoći edukaciju ljekara u bijeljinskoj bolnici, kao i svaku drugu saradnju vezanu za specijalizacije, supspecijalizacije, te za različite naučnoistraživačke projekte.

"Ulagati u nauku, ulagati u znanje je investicija koja se uvijek isplati", rekao je Maksimović novinarima i zahvalio Škrbiću što je posjetio bolnicu u čijoj je izgradnji učestvovao kao ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Maksimović je izrazio uvjerenje da će Škrbić u narednom periodu učiniti mnogo toga za zdravstvo, ne samo u Bijeljini, nego i u regionu.

Škrbić je rekao da je tokom današnjeg susreta sa Maksimovićem izražena želja i potreba da se uspostavi saradnja, kao dobar način i primjer i za ostale zdravstvene ustanove, kako bi bili stvoreni adekvatni uslovi i pozicija da bolnica sa svojim kadrom bude na usluzi građanima Semberije i Bijeljine.

"To i jeste razlog današnjeg potpisivanja sporazuma. Njime želimo da Medicinski fakultet u Banjaluci, kao što je to nedavno učinio i Medicinski fakultet u Foči Univerziteta Istočno Sarajevo, a sada i bolnica u Bijeljini, definisati neke oblasti u našoj saradnji koje se prije svega odnose na specijalizacije, supspecijalizacije i kontinuiranu medicinsku edukaciju", rekao je Škrbić novinarima.

On je najavio da bi, nakon potpisivanja ovog sporazuma, bijeljinska bolnica mogla da postane jedna od nastavnih baza Medicinskog fakulteta.

"Na taj način možemo zajedno sprovoditi određena naučna i druga istraživanja, a projekte zajedno prijavljivati, što bi moglo doprinijeti bržem razvoju i drugim kvalitetima zaposlenih u bolnici", rekao je Škrbić.

On je istakao da je siguran da će ta saradnja uroditi velikim plodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana