Španci dobili tender za obilaznicu oko Brčkog

Agencije
Španci dobili tender za obilaznicu oko Brčkog

Brčko - Posao glavnog izvođača radova na obilaznici oko Brčkog, vrijednog 28,5 miliona evra, obavljaće kompanija "Konstruksiones Rubau" iz Španije, saopšteno je iz ureda brčanskog gradonačelnika.

Tender za izgradnju dionice dugačke 18,7 kilometara, koja će biti finansirana kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), raspisan je u maju prošle godine.

"Konstruksiones Rubau" je u privatnom vlasništvu s tradicijom dugom više od pedeset godina i godišnjim prometom u visini od 150 miliona evra.

Fokusirana je prvenstveno na izgradnju autoputeva i saobraćajnica, a najviše posluje u Meksiku, Madridu i Kolumbiji, a počela je širenje i u druge zemlje u razvoju u Europi i Južnoj Americi, prenosi portal Indikator.

U tekstu se ističe da ta kompanija prioritet stavlja na saradnju sa lokalnim firmama, pa se očekuje da će i u ovom slučaju biti angažovana lokalna preduzeća koja mogu da garantuju iskustvo i rad koji se očekuje, kao i tehničko i ostalo osoblje i mehanizaciju.

Aktivnosti na izgradnji obilaznice započele su 2011. godine, a o njoj se staraju Vlada i Skupština Distrikta zajedno sa Javnim preduzećem "Ceste Brčko".    

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana