Smanjen promet u firmama

M. Č.

BANjALUKA - U malim i srednjim preduzećima u Srpskoj lani je došlo do pada prometa, ali se još ne zna da li je broj zatvorenih preduzeća veći nego u 2010. godini, rekao je juče direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Slobodan Marković.

- Osim sfere malih trgovačkih i zanatskih radnji, ne očekujem preveliku razliku u broju malih i srednjih preduzeća u 2010. i prošloj godini. Ono što je sigurno je da je prošle godine došlo do pada prometa - naglasio je Marković, predstavljajući rezultate rada Agencije u prošloj godini.

On je dodao da je Agencija u 2011. godini realizovala obuku kadrova u pripremi razvojnih projekata za sve opštine Srpske, a u ovoj godini nastaviće sa projektom uključivanja domaćih preduzeća u transnacionalne klastere.

Dodao je da je svaka opština napravila najmanje jedan projekat sa kojim će moći da aplicira na javnom pozivu polovinom godine. Govoreći o projektu "Adriatik Danubio klastering", Marković je rekao da su u transnacionalne klastere ušla dva domaća preduzeća u oblasti drvoprerade i proizvodnje hrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana