Slovenački Koncern “Kolektor” otvorio novu proizvodnu halu

Agencije
Slovenački Koncern “Kolektor” otvorio novu proizvodnu halu

Laktaši - Slovenački Koncern “Kolektor” otvorio je danas u Laktašima novu proizvodnu halu preduzeća “Kolektor Bosna” u čiju je izgradnju i opremanje uloženo oko tri miliona KM i u kojoj će biti zaposleno 40 radnika, prenose agencije.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević ocijenio je da je otvaranje nove proizvodne hale odlična poruka za sve investitore da ulažu na prostor Republike Srpske.

- Vlada Srpske i resorno ministarstvo će pomoći u obezbjeđivanju lokacije na kojoj bi ovaj koncern izgradio vlastite pogone i proširio proizvodnju - rekao je Kovačević novinarima.

On je naveo da je Vlada Srpske Koncern “Kolektor” pomagala sredstvima za podsticaj izvoza.

Govoreći o industrijskoj proizvodnji u Srpskoj, Kovačević je istakao da se privredne aktivnosti ubrzavaju i pokazuju pozitivne trendove.

- Srpska će do kraja ove godine biti na nivou industrijske proizvodnje iz 2011 - dodao je Kovačević.

On je ocijenio da Republika Srpska ima najniža fiskalna opterećenja na prostoru zapadnog Balkana.

Predsjednik Uprave Koncerna “Kolektor” Stojan Petrič rekao je da “Kolektor Bosna” proizvodi različite vrste komutatora za kupce u cijelom svijetu.

- Radimo u iznajmljenim prostorijama, ali mislim da je naša investicija jasna poruka opštini Laktaši i Republici Srpskoj da treba da nam pomognu u obezbjeđivanju vlastitog prostora - naglasio je Petrič.

Načelnik opštine Laktaši Milovan Topolović rekao je da je riješen problem infrastrukture na području gdje je planirana izgradnja objekata Koncerna “Kolektor” i da su stvoreni preduslovi za njihovu izgradnju.

Federacija treba da provede zaključke Skupštine akcionara

Kovačević je izjavio danas da FBiH treba da provede zaključke Skupštne akcionara “Elektroprenosa BiH” kako bi se deblokirao rad ove kompanije.

- Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo učiniće sve da se rad “Elektroprenosa BiH” deblokira i sve naše aktivnosti idu u tom pravcu - rekao je Kovačević.

On je naveo da je u interesu Republike Srpske i FBiH da se deblokira rad “Elektroprenosa BiH”.

Upravni odbor “Elektroprenosa BiH” donio je juče odluku o angažovanju nezavisnog revizora koji će ocijeniti finansijski obračun i poslovanje kompanije za 2007. godinu kada je počela njena blokada.

Na sjednici Skupštine akcionara “Elektroprenosa BiH”, koja je održana u februaru, usvojena je i preporuka o razrješenju postojeće uprave i imenovanju nove.

Govoreći o izgradnji mini hidroelektrana u Srpskoj, Kovačević je rekao da je resorno ministarstvo u završnoj fazi revizije dodijeljenih ugovora za koncesije.

Kovačević je naglasio da će se u ovoj godini insistirati na ubrzanju izgradnje mini hidroelektrana u Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana