Skupština akcionara Elektroprenosa BiH: Za ulaganje spremno 150 miliona maraka

V. K.
Skupština akcionara Elektroprenosa BiH: Za ulaganje spremno 150 miliona maraka

Banjaluka - Na računima "Elektroprenosa BiH" nalazi se 150 miliona KM za investicije, rečeno je tokom jučerašnje sjednice Skupštine akcionara tog preduzeća, na kojoj su bili premijeri RS Željka Cvijanović i FBiH Fadil Novalić.

Cvijanovićeva, koja je predsjedavala sjednici, izjavila je da je kompanija stabilna, da je prošle godine pozitivno poslovala i da menadžment otklanja primjedbe revizora. Skupština je odlučila da 148.500 KM iz dobiti bude usmjereno na obavezne rezerve, a da ostane neraspoređeno 2,8 miliona od profita. Akcionari su izmijenili Statut kompanije i usvojili izvještaj o radu njenog odbora za reviziju za 2014. godinu.

- Kompanija zapošljava više od 1.300 radnika i oba entiteta su zainteresovana za njeno unapređivanje, investicije projekte i nova radna mjesta - rekla je Cvijanovićeva i navela da je u toku niz tenderskih procedura, a da je vrijednost potpisanih ugovora za realizaciju projekata oko 70 miliona KM.

Novalić je ocijenio da je "Elektroprenos" jedan od subjekata od najvišeg interesa za oba entiteta.

- Do kraja sljedeće godine ukupan nivo investicija biće 150 miliona KM. Riječ je o sredstvima koja su na računu i za koje se ne zadužujemo - rekao je Novalić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana