Sjajna prilika za zaradu na cijeni zlata sa besplatnih početnih 50 evra

Glas Srpske
Sjajna prilika za zaradu na cijeni zlata sa besplatnih početnih 50 evra

FXLider, specijalno posetiocima portala ’Glas Srpske’, daje 50 EVRA namijenjenih za trgovanje cijenom zlata na svjetskoj berzi, jedinoj berzi na kojoj možete da zaradite i kada cijena zlata ide gora ali i kada ide dole.

Preuzmite 50 EVRA za trgovanje ovdje.

 Zlato ima dvije osnovne uloge, sa jedne strane je roba (koja se koristi u elektronici, pravljenju nakita….) ali je takođe i čuvar vrijednosti, naročito u periodima velikih nesigurnosti i političkih previranja.  Upravo iz ovog razloga cijena zlata je dostigla rekordno visoku cijenu 2011. godine tokom finansijske krize kada je većina velikih svjetskih banaka devalvirala nacionalne valute kako bi ubrzala oporavak svojih ekonomija. Nakon 2011. godine do danas, cijena zlata je pala 41.5%.

Najdirektniji uticaj na pad cijene zlata ima jačanje dolara jer je cijena zlata izražena  u američkoj valuti. Ukoliko dolar raste cijena zlata pada. Glavni razlog rasta vrijednosti dolara je oporavak ekonomije SAD-a koji je sa sobom donio i sve češće spekulacije o povećanju kamatnih stopa. Ukoliko Fed bude odlučio da odloži povećanje kamatnih stopa i time bar za sada ostavi još prostora za dalji ekonomski oporavak, cijena zlata bi ponovo mogla da ojača.

Na pad cijene zlata uticao je i niz politički dobrih vijesti u skorijoj prošlosti. Postignut je dogovor između Grčke i njenih kreditora i time sprečen izlazak ove zemlje iz monetarne unije kao i istorijski dogovor između Irana i zapadnih sila o nuklearnom programu. Situacija sa izbjeglicama iz Sirije, Iraka, Libije se sve više komplikuje tako da i pored jasnog silaznog trenda kada je cijena zlata u pitanju, mogući su povremeni skokovi cijene.  

Posljednjih nekoliko nedjelja cena zlata pokušava da ostvari rast i iskoristi veliku nestabilnost u cijenama na globalnom tržištu akcija. Međutim jačanje dolara do koga je došlo nakon devalvacije kineskog juana u velikoj mjeri je sprečilo oporavak cijene ovog plemenitog metala.

Za investitore u zlato Kina ima poseban značaj jer je pored Indije  najveći kupac zlata na svijetu. Plan Kine je da od juana napravi rezervnu valutu a da bi to postigla morala bi da poveća svoje rezerve zlata na približne nivoe onima kod zapadnih centralnih banaka i na taj način postigne kredibilitet u očima međunarodne zajednice. Procenat zlata u deviznim rezervama SAD-a je 74%, Njemačke 68%, dok je Kine svega 2%.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Upozorenje o riziku i odricanje od odgovornosti

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtijevati da izvršite dodatne uplate. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumijeli rizike, a potražite i nezavisan savijet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uveravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Slijedstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana