Širenjem kapaciteta za fabriku u Gornjim Srđevićima kod Srpca do novih radnih mjesta

Srna
Širenjem kapaciteta za fabriku u Gornjim Srđevićima kod Srpca do novih radnih mjesta

Srbac - Laktaška firma "Akva tim" planira da u ovoj godini proširi kapacitete u svojoj fabrici za proizvodnju flaširane vode u Gornjim Srđevićima kod Srpca, čime će biti stvoreni uslovi za otvaranje novih radnih mjesta, zaključak je sastanka načelnika Srpca, Mlađana Dragosavljevića i predstavnika "Akva tima" Marinka Petrovića i Aleksandra Jankovića.

U pogonu u Srđevićima, koji radi skoro dvije godine, zaposleno je 11 radnika, a na tržište se plasira prirodna izvorska voda u galonima od 18,9 litara putem vodomat aparata. "Akva tim" raspolaže sa 6.300 vodomat aparata postavljenih u javnom i privatnom sektoru, kao i kod fizičkih lica, a distribucija je razvijena na teritoriji cijele BiH.

Na sastanku se moglo čuti da će pored većih galona, u dogledno vrijeme na tržište stići i manji galoni kapaciteta pet litara.

- Obimnija proizvodnja zahtijevaće nova radna mjesta, što će biti još jedna prilika da smanjimo broj nezaposlenih, a ujedno poboljšamo prihodovnu stranu budžeta. Potrudićemo se da podržimo ovu firmu kroz razne vidove subvencija - rekao je Dragosavljević.

Kvalitet vode u Gornjim Srđevićima može se uporediti sa najkvalitetnijim vodama u regionu. Voda se eksploatiše sa izvora u podnožju planine Motajica na 120 metara dubine sa kapacitetom od osam litara u sekundi.

D. J.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana