Širenje globalne finansijske krize

Glas Srpske
Širenje globalne finansijske krize

LONDON - Kineski vicepremijer Vang Čišan ocijenio je, u autorskom tekstu koji je u petak objavio londonski poslovni dnevnik "Fajnenšel tajms", da se globalna finansijska kriza širi i da će ekonomska situacija u svijetu postati još lošija prije nego što se poboljša, prenio je Tanjug.

Vang je ukazao da se globalna finansijska situacija može poboljšati i akcijama usmjerenim na očuvanje stabilnosti kurseva vodećih svjetskih valuta.

On se usprotivio trgovinskim i drugim ograničenjima, uz napomenu da je "od vitalnog značaja nedvosmisleno odbijanje svih vrsta protekcionizma."

"Globalna finansijska kriza će se još proširiti", napisao je u svom tekstu Vang, uz opasku da situacija u svjetskoj privredi i dalje "ostaje ozbiljna."

Sve zemlje treba da vode odgovarajuću makroekonomsku politiku i na efikasan način sprovode realizaciju fiskalne i monetarne politike, a takođe i stimulativnih finansijskih paketa, napisao je Vang.

U kineskoj privredi se sada, prema njegovim riječima, uočavaju pozitivne promjene, a "situacija je bolja nego što se ranije očekivalo."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana