Sertić: Biće mi čast da preuzmem Ministarstvo privrede

Agencije
Sertić: Biće mi čast da preuzmem Ministarstvo privrede

Beograd - Dosadašnji predsjednik Privredne komore Srbije /PKS/ Željko Sertić potvrdio je da je dobio poziv premijera Srbije Aleksandra Vučića da preuzme vođenje Ministarstva privrede i naglasio da to za njega predstavlja veliku čast, ali i odgovornost.

Sertić je rekao da će, ukoliko parlament Srbije potvrdi njegov izbor, raditi na isti način i sa istom odgovornošću koju je imao na poziciji predsjednika PKS.

"U ovom trenutku kao ključne aktivnosti vidim izgradnju što povoljnijeg ambijenta za poslovanje i investiranje i rešavanje ključnih problema sa kojima se privreda godinama suočava, da bi njeno zdravo jezgro i onaj deo koji se može postaviti na noge podigao efikasnost", rekao je Sertić, saopšteno je iz PKS.

On je kao jedan od prioriteta naveo plansko zapošljavanje ljudi u privredi kako bi Srbija postala što konkurentnija u utakmici na međunarodnom tržištu.

Sertića je na funkciju ministra privrede, koje predstavlja jedno od najodgovornijih ministarstava u Vladi predložio premijer Vučić nakon što je Dušan Vujović, koji je obavljao tu funkciju preuzeo Ministarstvo finansija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana