Sberbanka: Podružnice banke izvan eu nisu predmet sankcija EU

Srna
Sberbanka: Podružnice banke izvan eu nisu predmet sankcija EU

Banjaluka - Evropska centralna banka zvanično je potvrdila da podružnice Sberbanke Evrope AG sa sjedištem u zemljama izvan EU, što se odnosi i na Sberbanku u Banjaluci, nisu predmet sankcija Unije, te da prema tome imaju neograničen pristup tržištima kapitala EU, saopšteno je iz Sberbanke Banjaluka.


U saopštenju se naglašava da Sberbanka Banjaluka ima sve potrebne resurse, iskustvo i stručnost da nastavi uspješno poslovanje u tekućem uslovima, te da ispuni sve obaveze prema klijentima i poslovnim partnerima u skladu sa normama domaćeg i međunarodnog prava.

Sberbanka Banjaluka, navodi se u saopštenju, nastavlja da radi normalno, sa visokim nivoom likvidnosti i kapitala, te ostaje posvećena servisiranju potreba i pružanju podrške klijentima.

"Bićemo sve važniji i pouzdaniji partner u našoj ekonomiji, što je u saglasnosti sa našom dugoročnom razvojnom strategijom", ističe se u saopštenju.

Sberbank Rusija je državna banka sa besprijekornim međunarodnim ugledom, čije su akcije i depozitne priznanice izlistane na vodećim svjetskim berzama.

Više od jedne trećine akcija banke je u vlasništvu ulagača iz Evrope i SAD. Među akcionarima Sberbanke Rusije je više od 217.000 fizičkih lica.

Sberbanka Rusija se u poslovanju vodi najboljim međunarodnim praksama korporativnog upravljanja, strogo se pridržavajući zakonskih propisa zemalja u kojima je prisutna, ispunjavajući pri tom sve standarde evropskih i američkih regulatora.

Sberbanka Europe AG, banka sa sjedištem i licencom za bankarsko poslovanje u Austriji, a u čijem je vlasništvu i osam banaka u zemljama srednje i istočne Evrope, takođe, nije ni na listi sankcija SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana