"Savska regata" 28. jula

Srna
"Savska regata" 28. jula

BIJELjINA - Uvod u ovogodišnje "Pantelinske dane" u Bijeljini biće tradicionalna "Savska regata", koja će osmi put biti održana na rijeci Savi u nedjelju, 28. jula.

Startna pozicija "Sprudovi" - skelski prelaz Subotište u Donjem Crnjelovu je u 10.00 časova, a cilj će, kao i ranije, biti u Rači.

Prijave za regatu traju od danas u Turističkoj organizaciji grada Bijeljina od 7.00 do 15.00 časova, kao i na startnoj poziciji na sam dan održavanja od 7.00 do 9.30.

Učesnici moraju biti punoljetni, imati dozvolu za upravljanje plovilom i spasilačku opremu, a plovila moraju biti registrovana. Svaki učestvuje na sopstvenu odgovornost, o čemu će za vrijeme prijavljivanja potpisati izjavu.

Organizator preporučuje da neplivači ne učestvuju, ali, ukoliko uzmu učešće, moraju imati pojaseve za spasavanje.

"U pripremi ovogodišnje regate učestvuju brojni subjekti - Policijska uprava Bijeljina, Granična policija, Dom zdravlja, Odsjek za civilnu zaštitu, ronilački klubovi, AD `Komunalac`, Vatrogasno-spasilačka jedinica i Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove. Od predstavnika ovih organa formiran je tim koji će raditi na pripremama `Savske regate`", rekla je direktor Turističke organizacije grada Bijeljina Jasmina Abdulahagić i istakla da će poseban fokus biti na bezbjednosti učesnika.

Ona je dodala da će ekipa Hitne pomoći pratiti regatu na vodi.

"Svi učesnici biće osigurani od osiguravajuće kuće, a bitno je da se svi pridržavaju utvrđenih pravila", napomenula je Abdulahagićeva.

Pokrovitelj "Savske regate" je Gradska uprava, a organizator gradska Turistička organizacija, uz materijalno-tehničku podršku gradskog Odjeljenja za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu, saopšteno je iz Gradske uprave Bijeljina.

Dan prije početka regate, u subotu, 27. jula, na startnoj poziciji će Odsjek za civilnu zaštitu i AD "Komunalac" pripreti kamp za prihvat učesnika, kojima će biti organizovan doček.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana