Savjet o izvještaju iduće sedmice

Glas Srpske
Savjet o izvještaju iduće sedmice

BANjALUKA - Predstavnici Investiciono-razvojne banke (IRB) RS izvršili su ponovnu kontrolu poslovanja u Fabrici duvana Banjaluka i izvještaj o tome iduće sedmice dostaviće Savjetu za privatizaciju.

Predsjednik Udruženja malih akcionara u ovoj fabrici Zlatibor Koljančić rekao je Srni da je ponovna kontrola izvršena poslije primjedaba radnika Udruženja malih akcionara i Savjeta za privatizaciju, koji razmišlja i o raskidanju ugovora o privatizaciji FDB-a.

- Trebalo je izvršiti i odnos preduzeća "Antonić trejd" prema poslovanju fabrike i poslovanje sa drugim preduzećima, dobavljačima i kupcima - precizirao je Koljančić i naveo da je iz nalaza kontrole vidljivo da su najveći kupci "Antonić trejd" i preduzeće "Centro tabak", koje je osnovao Slobodan Latinčić, saradnik većinskog vlasnika Fabrike duvana Nebojše Antonića, dok su ostali kupci zanemarivani.

- Na ovaj način preduzeće "Antonić trejd" je oštetilo Fabriku duvana jer je povezano lice diktiralo visinu rabata i iskorištavalo položaj da bude ekskluzivni kupac - kaže Koljančić. Radnici i mali akcionari tvrde da većinski vlasnik sistemski urušava Fabriku "isisavajući" njen kapital, zbog čega je i dovedena na ivicu stečaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana