Savičić Hrvatima gradi Las Vegas

Glas Srpske
Savičić Hrvatima gradi Las Vegas

ZAGREB - Grupa poslovnih ljudi iz Las Vegasa u kojoj je i Banjalučanin Zoran Savičić planira da u Hrvatskoj uloži 1,5 milijardi dolara u izgradnju "Njorld Las Vegasa" - malog grada zabave po uzoru na onaj veliki u SAD.

Lokacija još nije odabrana, ali će najvjerovatnije biti sagrađen u Istri, iako su u razmatranju i Zadar i Dubrovnik, prenose hrvatski mediji.

Američki investitori su na prezentaciji projekta u Hrvatskoj otkrili da bi se grad zabave prostirao na 100 hektara od čega bi se 30 hektara odnosilo na objekte, odnosno tri veća hotela s 1.500 ležajeva, veći broj poslovnih paviljona, kongresni centar, sportske objekte, restorane i barove, a bilo bi izgrađeno i vještačko jezero i park na solarnu energiju.

- Mini Las Vegas radio bi 365 dana godišnje, a zapošljavao bi 5.000 ljudi, velikom većinom domaćih, osim menadžmenta koji bi došao iz SAD - najavio je Savičić, koji za sebe kaže da je "rođen u Banjaluci, živi u Las Vegasu, a zaljubljen je u Istru".

Američki investitori u ponedjeljak su dobili podršku od predsjednika Hrvatske Ive Josipovića sa kojim su razgovarali, a juče su se sastali i sa potpredsjednikom Vlade za investicije Domagojem Ivanom Miloševićem.

Ako dobiju zeleno svjetlo, izgradnja bi trebalo da  počne tokom ove godine, a investitori se nadaju da će radove završiti prije nego što Hrvatska uđe u EU. Osim Hrvatske u konkurenciji su još bili Solun u Grčkoj, Ohridsko jezero u Makedoniji, Budva u Crnoj Gori i Albanija.

Najavljeno je da bi Las Vegas u Hrvatskoj promovisali poznati sportisti poput jednog od najboljih košarkaša današnjice i prve zvijezde Los Anđeles Lejkersa Kobija Brajanta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana