Savić: Sa Briselom o otklanjanju zastoja u pregovorima

SRNA
Savić: Sa Briselom o otklanjanju zastoja u pregovorima

Brisel - Delegacija BiH iznijela je danas predstavnicima Evropske komisije, na sastanku Privremenog odbora u Briselu, kompletnu pravnu i ekonomsku argumentaciju u vezi sa otklanjanjem zastoja u pregovorima za zaključenje Protokola uz Privremeni sporazum o trgovini i trgovinskim pitanjima između Evropske zajednice i BiH.

"Istakli smo mnogo argumenata koji idu u prilog BiH i zatražili smo od Evropske komisije da o ovom pitanju iskaže fleksibilniji stav", rekla je u telefonskoj izjavi Srni direktorica Direkcije za evropske integracije i predsjedavajuća delegacije BiH Nevenka Savić.

Prema njenim riječima, predstavnici Evropske komisije tražili su da ovo bude vanredni sastanak Privremenog odbora na kojem bi se razgovaralo o Protokolu uz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između EU i BiH, u skladu sa članom 49 tog sporazuma.

"Međutim, naša delegacija zatražila je da ovo bude konsultativni sastanak, jer smatramo da se nisu stekli uslovi za održavanje sastanka u skladu sa članom 49, zato što nam Evropska komisija nije u pisanoj formi dostavila svoju poziciju onako kako smo to prije sastanka tražili", navela je Savićeva.

Ona je naglasila da posebne detalje sa sastanka ne može iznositi, jer je Sporazumom predviđeno da se suština sastanka ne iznosi u javnost dok god traju ove konsultacije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana