Saradnja “Bobara” i slovačkog “Menayer servisa”

Daliborka Sekulić
Saradnja “Bobara” i slovačkog “Menayer servisa”

BANjA LUKA - Predsjednik kompanije “Bobar” Gavrilo Bobar razgovarao je u petak u Banjoj Luci sa predstavnicima slovačke firme “Menayer servis” o osnivanju poslovnih zona i 3.000 malih i srednjih preduzeća u Republici Srpskoj.

- U Bijeljini ima oko 16.000 nezaposlenih, a jedini način da se ti ljudi zaposle je upravo osnivanje poslovnih zona - kazao je Bobar.

Predstavnici slovačke firme “Menayer servis” zajedno sa firmom “Finekom” pripremili su za Vladu Republike Srpske prijedlog industrijskih zona, od kojih su četiri osnovne koje se smatraju startom za razvoj malih i srednjih preduzeća.

- Nastojaćemo da na ovaj način prenesemo iskustva iz Slovačke. U Republici Srpskoj neophodno je najprije prilagoditi zakone i osnovati posebnu agenciju za strane investitore, da bi se ono što smo mi zamislili moglo i ostvariti - rekao je predsjednik “Menayer servisa” Petar Bek.

Bobar je naglasio da je cilj ovog sastanka bilo iznošenje podataka koje su predstavnici “Menayer servisa” prikupili od prošlog sastanaka prije sedam dana.

- Veoma sam zadovoljan tim podacima. O četiri poslovne zone u Republici Srpskoj, od kojih je jedna u Bijeljini, govoriće se i na okruglom stolu zakazanom za 5. septembar. U narednom periodu planiramo da odredimo rokove, nosioce i način finansiranja ovog projekta - rekao je Bobar.

Sve ovo će, prema njegovim riječima, omogućiti veće ulaganje stranih investitora.

RARS

Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske u ovaj projekat uključena je kao koordinator.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana