Saradnja BlackBerryja i Faxconna za bolju budućnost

BBC
Saradnja BlackBerryja i Faxconna za bolju budućnost

BlackBerry je uspio da dogovori petogodišnji ugovor sa Faxconnom, velikim proizvođačem elektronskih komponenti i proizvoda sa Tajvana u nadi da će to uspjeti da poboljša učinak kompanije na tržištu .

Dvije kompanije će u početku raditi na razvoju novog smartfona.

Kompanija je takođe objavila veliki gubitak u trećem kvartalu od 4.4 milijarde dolara.

Nekada dominatna kompanija na tržištu smartfona posljednjih godina ima velikih problema a prošlog mjeseca je odustala od pokušaja da nađe nekoga ko bi kupio kompaniju.

BlackBerry je nedavno imenovao novog privremenog izvršnog direktora, Džona Čena, nakon kolapsa predviđene prodaje kompanije najvećem deoničaru, Faidfax Financial Holdingsu.

„Ovo je potpuno esencijalan ugovor za BlackBerry. Faxconn će kompaniji dati priliku da ponovo bude uspješna, posebno na tržištima na Dalekom istoku, kao što je Indonezija koja predstavlja najveće tržište za BBC", izjavio je analitičar Ben Vud iz firme CCS Insight.

BlackBerry je ozbiljno pogođen uspehom i popularnošću uređaja koje se lansirali rivali poput Samsunga i Applea, a pokušaji da se poboljša prodaja nisu rezultovali uspjehom.

„Ovo partnerstvo pokazuje posvećenost tržištu uređaja na duže staze i našu rješenost da ostanemo jedan od najvećih inovatora. Partnerstvo sa Faxconnom dozvoliće nam da se fokusiramo na ono šta najbolje znamo – legendarni dizajn, vrhunsku bezbjednost i razvoj sjajnog softvera", izjavio je Čen.

Faxconn je vodeći svjetski proizvođač elektronskih proizvoda i komponenti i već ima bliske veze sa Appleom s obzirom da proizvodi iPad i iPhone.

BlackBerry: "Ne brinite ništa, preživjećemo" Pentagon se sprema za post BlackBerry eru

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana