Sao Paulo - grad bogatih

Agencije
Sao Paulo - grad bogatih

Sao Paulo - Brazilski grad Sao Paulo nalazi se na devetom mjestu svjetske liste gradova sa najviše milionera, a broj brazilskih bogataša će se za deset godina više nego udvostručiti.

Za Kozete Gomeš letenje helikopterom je uobičajen način da brže stigne do željenog cilja i zaobiđe gužve Sao Paula, koji sa okolinom ima čak 20 miliona stanovnika.

Sa bogatstvom procijenjenim na 125 miliona dolara, 41-godišnja Kozete jedna je od najuspješnijih brazilskih poslovnih žena, prenose agencije.

Njena poslovna imperija obuhvata osam kompanija koje se bave marketingom i organizovanjem događaja. Ipak, ona je jedna od mnogih.

Brazilska ekonomija u usponu ima čak 53.000 milionera, što znači da je nebo iznad Sao Paula postalo veoma prometno.

- U Sao Paulu je saobraćaj danas toliko gust da je teško stići s jednog kraja grada na drugi, tako da je helikopter stvarno postao neophodan luksuz - kaže Kozete Gomeš.

Ona ne krije svoje bogatstvo jer ga je, kako kaže, stekla sasvim sama, a sebi je dodijelila ulogu uzora drugim ženama.

Kozete smatra da su mnogi Brazilci daleko bogatiji od nje, što pokazuju i dostupni podaci - čak 50 Brazilaca ima imovinu čija je vrijednost veća od milijardu dolara.

Prema izvještaju Brazilske asocijacije pilota helikoptera, Sao Paulo je drugi grad na svijetu, odmah iza Njujorka, koji ima najviše registrovanih helikoptera u nekom gradu - tamo je registrovano ukupno 420 helikoptera.

Svakog dana se obavi 500 letova helikopterom u ovom velikom brazilskom gradu koji ima nevjerovatnih 193 heliodroma.

Na najvećem od njih, Helikakade, smješteno je 80 helikoptera čiji su vlasnici pojedinci ili privatne kompanije.

- Biznis sa helikopterima u posljednjih nekoliko godina je rastao 20 odsto godišnje - rekla je portparol Brazilske asocijacije pilota helikoptera Karolina Denardi.

U čitavom Brazilu postoji flota od 1.900 helikoptera. U posljednje tri godine u prosjeku se izdavalo 300 letačkih dozvola godišnje.

Luksuz

Rastuća klasa superbogatih kupuje markiranu garderobu, redovno odlazi na luksuzna putovanja i, ako ne putuje helikopterom, koristi blindirane luksuzne automobile.

- Brazil je sjajno mjesto za život milionera, ne samo zbog naše kulture i prirodnih ljepota, nego i zato što Brazil ima veliku ekonomiju - kaže Kozete Gomeš.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana