Sanino direktni dobavljač Adidasa

Ž. K.
Sanino direktni dobavljač Adidasa

Derventa - Fabrika obuće "Sanino" iz Dervente dobila je od njemačkog "Adidasa" status direktnog dobavljača dijelova za kopačke, čime prelazi u višu fazu saradnje u odnosu na dosadašnje obavljanje lon-poslova.

"Sanino" je povodom ugovora sa "Adidasom" i proizvodnje jubilarnog desetomilionitog para kopački juče organizovao manifestaciju "Dan dobavljača". Direktor "Sanina" Radovan Pazurević kazao je da izlaze iz klasičnog lon-posla.

- Napravljeno je već nekoliko kompletnih uzoraka i nema problema i proizvodnji - rekao je Pazurević.

Predstavnik "Adidasa" Kert Volker rekao je da je "Sanino" sklopio posao budućnosti.

- To je kompanija od koje ćemo kupovati gotov gornji proizvod, a ne samo pojedine dijelove kao do sada. "Sanino" će sam nabavljati materijal za proizvodnju od dobavljača i snositi rizik tog posla. To garantuje i veću vrijednost posla nego do sada - rekao je Volker.

Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić izjavio je da "Sanino" ima veoma impresivan razvojni put i naveo da će Vlada ove godine izdvojiti 40 miliona KM za podsticaj zapošljavanju. Čestitke "Saninu" uputio je načelnik Dervente Milorad Simić, navodeći da je od izuzetnog značaja steći povjerenje jedne od najvećih svjetskih kompanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana