Šabačka mljekara izvozi dugotrajno mlijeko u Rusiju

Tanjug
Šabačka mljekara izvozi dugotrajno mlijeko u Rusiju

Šabac – Mlekara “Šabac” će za 10 dana početi izvoz dugotrajnog mlijeka u Rusiju, najavio je direktor te kompanije, Zoran Matić.

Direktor Matić je za Tanjug rekao da su ispunjeni svi neophodni standardi, da je ambalaža prilagođena zahtjevima tog tržišta i da se može očekivati da krenu prva vozila sa dugotrajnim mlijekom put tržišta Rusije.

Matić je podsjetio da Mlekara “Šabac”, članica koncerna Farmakom, već izvozi svoje proizvode, uglavnom sireve i ala kajmak, na tržište Rusije, Ukrajine, Kazahstana, i Azerebejdžana i naglasio da raste potražnja, a da se svakodnevno proširuje izvozni asortiman.

Matić je rekao, takođe da ta kompanija izvozi i u zemlje članice Zone slobodne trgovine u Centralnoj Evropi (CEFTA) i u Sjedinjene Američke Države, a do kraja godine očekuje se početak isporuka roba i na tržište zemalja-članica Evropske unije.

U planu je, takođe, i širenje izvoza na tržišta islamskih zemalja.

Matić je naveo da Mlekara „Šabac” dnevno preradi 250 tona mlijeka, od čega je 100 tona ekstra kvaliteta, i da je lider u proizvodnji feta sira.

Ta kompanija posjeduje najsavremeniju tehnologiju za preradu mlijeka i proizvodnju mliječnih proizvoda, a u planu su i investicije u nove proizvodne linije.

Matić je ukazao da mlijekara ima oko 500 zaposlenih i da je prosječna plata u toj kompaniji 40.000 dinara (oko 800 maraka).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana