Sa traka sišao 30.000. punto klasik

Glas Srpske
Sa traka sišao 30.000. punto klasik

KRAGUJEVAC - Sa montažnih traka kragujevačke fabrike u petak je sišao jubilarni, 30.000. "punto klasik", koji se u Srbiji proizvodi već godinu i po.

Direktor preduzeća "Fijat automobili Srbija" Đovani de Filipis rekao je povodom svečanosti u Kragujevcu da je 30.000 proizvedenih automobila "fijat punto" u Srbiji veliki uspjeh i izuzetan rezultat svih koji su uključeni u ovaj projekat.

- Ovom uspjehu doprinijela je podrška svih institucija, kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou, kao i motivacija radnika - rekao je De Filipis, koji je ključeve jubilarnog "punta" predao direktoru Domu za nezbrinutu decu "Mladost" iz Kragujevca.

De Filipis je istakao da je kompanija do sada u Srbiju uložila 100 miliona, od ukupno planiranih investicija od 940 miliona evra.

- Samo u toku septembra izvezeno je oko 800 automobila "punto klasik", uglavnom u sjevernu Afriku, istočnu Evropu i zemlje CEFTA - istakao je De Filipis i dodao da je u toku rekonstrukcija pogona cijele fabrike u Kragujevcu, koji se pripremaju za proizvodnju novih "Fijatovih" modela krajem iduće godine.

Predsjednik Upravnog odbora grupe "Zastava vozila" Aleksandar Ljubić rekao je da će potpuna rekonstrukcija kragujevačke fabrike biti završena do proljeća iduće godine, kada će biti prekinuta montaža "punta klasik".

- U tom periodu u fabričkim pogonima biće instalisana oprema za proizvodnju novih modela "fijat idea" i "fijat mjuza" - rekao je Ljubić.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović rekao je da će se novi modeli u Kragujevcu proizvoditi od kraja 2011. godine, a serijska proizvodnja počeće na proljeće 2012. godine.

"Fijat automobili Srbija" od početka montaže "punta" u Kragujevcu kupcima nude motore na benzin, dizel i gas.

Armando Varikio

Ambasador Italije u Srbiji Armando Varikio istakao je da Srbija, u kojoj je za godinu i po proizvedeno 30.000 "punta", zaslužuje da bude primljena u Evropsku uniju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana