RŽR Ljubija biće prodat Izraelcima

Capital.ba
RŽR Ljubija biće prodat Izraelcima

Banjaluka - Vlada RS je prihvatila ponudu izraelske kompanije "Israeli Investment Group - Overseas" za kupovinu državnog udjela u Rudniku željezne rude (RŽR) "Ljubija" Prijedor, potvrdio je ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić.

RŽR "Ljubija" ima 49 odsto udjela u "Arselor Mitalu" iz Prijedora, dok većinski paket od 51 odsto drži istoimeni globalni div čelične industrije.

Đokić je rekao da odranije postoje dvije ponude za kupovinu državnog udjela u RŽR "Ljubija", ali da je data saglasnost na ponudu izraelske kompanije.

- Kompanija "Arselor Mital" je svojevremeno dala lošiju ponudu, i finansijski i investiciono, u odnosu na izraelsku. Mi smo ponudu izraelske kompanije prihvatili i čekamo da se taj partner definitivno izjasni da li ostaje pri svemu onome što je naveo - rekao je Đokić i dodao da će u slučaju potvrde ponude ona biti još jednom razmatrana na sjednici Vlade, a potom upućena na usvajanje Narodnoj skupštini RS.

Govoreći o stanju u preduzeću "Biteks" iz Bileće, Đokić je rekao da razgovaraju sa jednom italijanskom kompanijom koja je spremna da preuzme u zakup njihove kapacitete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana