Ruski biznis kao primjer

Glas Srpske
Ruski biznis kao primjer

LjUBLjANA - Poslovna konferencija Global Rusija biznis, na kojoj učestvuje oko 220 predstavnika preduzeća, kompanija i politike iz 26 zemalja svijeta, počela je juče u Ljubljani, javila je Beta.

Učesnici konferencije su glavnu pažnju posvetili iskustvima u poslovanju na ruskom tržištu i ulozi ruske privrede u svijetu, naročito u traženju izlaza iz svjetske finansijske i privredne krize.

Konferencija će danas biti nastavljena na brdu kod Kranja, a učesnici će između ostalog raspravljati i o perspektivama svjetske privrede u idućoj godini, o poslovanju sa ruskim firmama, razvoju ruskih proizvoda i strategiji za uspjeh na ruskom tržištu.

Pred ovu konferenciju u Sloveniji je naglašavano da Rusija i Slovenija imaju tradicionalno dobre političke i ekonomske odnose, kao i da je robna razmjena između dvije države u vrijeme postojeće krize donekle opala.

Zato poslovna konferencija u Sloveniji predstavlja dobru priliku za uspostavljanje novih kontakata sa ruskim privrednicima, a posebno iz oblasti energetike, tehnologije, željezničkog saobraćaja, bankarstva i turizma.

Nije potvrđeno da će na konferenciji učestvovati i predstavnici ruske naftne industrije "Gasprom", sa kojima Slovenija pregovara o učešću u izgradnji i korišćenju gasovoda Južni tok preko teritorija države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana