Ruske banke o saradnji sa Srpskom

Agencije
Ruske banke o saradnji sa Srpskom

Banjaluka - Predstavnici uprave Folksbanke Banjaluka informisali su ambasadora Rusije u BiH Aleksandra Bocan-Harčenka o izuzetno pozitivnim očekivanjima javnosti i klijenata Banke o pitanju dolaska ruske Sberbank na tržište Republike Srpske i BiH, te o važnosti jačanja regionalne saradnje Rusije i Srpske i u oblasti finansija i bankarstva.

Prilikom radne posjete Banjaluci u toku koje se sastao sa predstavnicima vlasti Republike Srpske, ruski ambasador posjetio je danas i Folksbanku koja je od 15. februara i zvanično dio internacionalne bankarske grupacije u 100 odstotonom vlasništvu ruske Sberbanke, saopšteno je iz Folksbanke.

Bocan-Harčenka ugostio je predsjednik uprave Folksbanke Aleksandar Kesić sa predstavnicima Sberbanke u BiH.

Sberbank je najveća ruska banka sa 170 godina dugom bankarskom tradicijom.

Na ovu banku se odnosi 27 odsto ukupne ruske aktive banaka i zapošljava više od 240.000 radnika. Osnivač i većinski vlasnik Sberbanke je Banka Rusije koja posjeduje više od 60 odsto akcija s pravom glasa.

Banka ima više od 245.000 pravnih i fizičkih lica malih akcionara, a posjeduje najveću poslovnu mrežu u Rusiji, 17 regionalnih sjedišta i više od 20.000 ispostava širom svjeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana