Rudnik i TE Stanari najuspješniji u 2012. godini

Agencije
Rudnik i TE Stanari najuspješniji u 2012. godini

Banjaluka - Rudnik i Termoelektrana Stanari najuspješnije je veliko privredno društvo u Republici Srpskoj u 2012. godini, prema izboru koji je deseti put organizovala Privredna komora Srpske. Na drugom mjestu je "Sportek" DOO Kotor Varoš, a na trećem "Destilacija" AD Teslić, javile su agencije.

Najuspješnije srednje privredno društvo je "Noraplast" Banjaluka, zatim "Mega drvo" Bijeljina, te "Hemijska prerada kukuruza" Kozarska Dubica.

Najuspješnije malo privredno društvo je "Stolarija Podromanija" sa Sokoca, zatim "Finalprom" Bijeljina, te "Butreks ribarstvo" iz Trebinja.
U kategoriji najznačajnije investicije i doprinosa u oblasti zapošljavanja prvo mjesto pripalo je kompaniji "Jaksche Plastična tehnika" Aleksandrovac, drugo mjesto "Sportek" Kotor Varoš, a treće "Nova Dip" Gornji Podgradci.

Za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti nagrađeni su "Boksit" Milići, "Građenje" Pale, "Banja Vrućica" Prijedor, "Arcelor Mital" Prijedor i "M-BL" Banjaluka.

Za najvećeg izvoznika proizvoda visokog stepena finalizacije proglašeno je preduzeće "Lignacon" Teslić, Rafinerija ulja Modriča i "Unis - fabrika cijevi" Derventa.

Za najuspješnije žene preduzetnike koje su dale i doprinos razvoju ženskog preduzetništva izabrane su Novka Bošnjak iz preduzeća "Luč invest" Trebinje, Željka Krpić iz preduzeća "New Sanatron" Novi Grad i Maja Golijanin Hršum iz preduzeća "Majneks" sa Pala.

Posebna priznanja dodijeljena su Milanu Radoviću iz "Nove banke" AD Banjaluka za najveći obim kreditnih sredstava plasiranih u privredi, Milanu Prici iz preduzeća "Orao" AD Bijeljina za postignuti tehnološki razvoj, te Radio-televiziji Republike Srpske za emisiju "S Jahorine s ljubavlju" za doprinos razvoju turizma.

Večerašnjoj manifestaciji prisustvovali su predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, ministri u Vladi Srpske, poslanici u Narodnoj skupštini Srpske, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, te predstavnici privrednog, javnog i kulturnog života.

Vlada postigla značajne rezultate u oblasi privrede

Vlada Republike Srpske već je postigla značajne rezultate u pogledu pokretanja novih projekata i privrednih aktivnosti s ciljem privrednog razvoja Srpske, ocijenila je premijer Republike Srpske Željka Cvijanović.

- Za Vladu Srpske jako je važno da u što neposrednijem kontaktu i saradnji sa privrednom zajednicom radi na očuvanju trenutnog broja radnih mjesta i otvaranju novih - rekla je Cvijanovićeva večeras u Banjaluci, na manifestaciji izbora najuspješnijih privrednika u Republici u 2012. godini.

Cvijanovićeva je istakla da su privreda i privređivanje u fokusu rada nove Vlade Republike Srpske, koja je "svjesna odgovornosti privrednog trenutka".

Ona je napomenula da je globalna ekonomska kriza pred Republiku Srpsku stavila zadatak štednje i potrebu reorganizacije javne uprave.

- Vlada Republike Srpske uvijek će biti otvorena i spremna da podrži dobre nove poslovne ideje u Srpskoj - istakla je Cvijanovićeva, zaključujući da je ljudski resurs najvažniji resurs u Republici.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je najuspješnijim privrednicima u Srpskoj u 2012. godini i uručila im priznanja.

Večerašnjoj manifestaciji, koju je organizovala Privredna komora Republike Srpske, prisustvovali su i ministri u Vladi Srpske, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, te predstavnici privrednog, javnog i kulturnog života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana