Rok za ponude produžen do 21. novembra

M. M.
Rok za ponude produžen do 21. novembra

BIJELjINA - Odbor povjerilaca u bijeljinskoj fabrici "Sava" odlučio je u petak da rok za prikupljanje ponuda za prodaju fabrike u stečaju bude produžen do 21. novembra.

Član Odbora povjerilaca u "Savi" Drago Petrić kazao je za "Glas Srpske" da je krajnji rok za ponude trebalo da bude do kraja oktobra, ali da su odluku o prolongiranju roka donijeli zbog naknadno pronađene imovine koja je pripojena "Savi" i time je uvećanja ukupna stečajna masa preduzeća.

- Stečajna masa "Save" biće uvećana za vrijednost zgrade obdaništa  površine 300 kvadrata i 1.300 metara kvadratnih zemljišta. Radi se o parcelama koje su nekad pripadale "Savi", a koje su sudskim putem vraćene u posjed bijeljinske fabrike - rekao je Petrić.

On podsjetio da su nekretnine u stečaju ranije procijenjene na 13 miliona maraka i da bi najkasnije do početka decembra Skupština povjerilaca trebalo da ima konačnu listu ponuda za "Savu".

Petrić je naglasio  da metod prikupljanja direktnih ponuda ne stavlja u prvi plan cijenu, nego to da budući vlasnik preuzme obavezu pokretanja proizvodnje i zapošljavanja novih radnika. Od 9,8 miliona maraka, koliko iznose dugovi "Save", fabrika samo za plate radnicima duguje 800.000 maraka.

                                                                               


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana