Remont vagon cisterni vrijedan 350.000 maraka

Marijana Miljić
Remont vagon cisterni vrijedan 350.000 maraka

KNEŽEVO - Predstavnici Rafinerije ulja u Modriči i preduzeća "Metalotehna" iz Kneževa potpisali su juče ugovor o remontu 20 vagon cisterni u radionicama "Željeznica RS", a vrijednost ovih radova iznosi 350.000 maraka.

Direktor preduzeća "Metalotehna" Radovan Đukarić rekao je da je ovom preduzeću čast što su domaćini potpisivanja ugovora za popravak vagon cisterni koje će biti demontirane po međunarodnim propisima.

- Radionicama "Željeznica RS" isporučićemo sve elemente za remont vagona, a oni će te dijelove sklapati u jednu cjelinu i to u radionicama u Prijedoru - rekao je Đukarić i dodao da vrijednost svih radova iznosi oko 350.000 maraka.

Đukarić je istakao da su već nabavili sve dijelove koji su im potrebni za remont, te da će za najkasnije 15 radnih dana biti isporučene prve vagon cisterne Rafineriji ulja.

On je naglasio da će u rekordnom roku odnosno za 40 radnih dana svih 20 vagon cisterni biti predati Rafineriji ulja Modriča na upotrebu.

Prvi zamjenik direktora Rafinerije ulja Modriča Roman Romanov rekao je da, zahvaljujući rastu proizvodnje, Rafinerija ulja sklapa nove ugovore pa tako i ovaj ugovor o remontu vagon cisterni.

- Ovo je jedna od najznačajnijih saradnji sa "Željeznicama RS", a prva sa preduzećem "Metalotehna" iz Kneževa. U skorije vrijeme biće potpisivani novi ugovori sa ovim preduzećima - rekao je Romanov i dodao da imaju 46 cisterni za remont ali da će u prvoj etapi izvršiti remont njih 20.

Generalni direktor ŽRS Dragan Savanović rekao je da je potpisivanje ugovora veoma značajno za radionicu "Željeznica".

- Puštanjem u saobraćaj novih cisterni sklopiće se i novi ugovori o prevozu robe, što će doprinijeti i boljem poslovanju ŽRS - dodao je Savanović.

"Metalotehna"

Preduzeće "Metalotehna" bavi se isključivo proizvodnjom dijelova za željeznice.

- Nadam se da će dijelovi koje proizvodimo uskoro biti prodavani i u Rusiji, ali i širom svijeta - rekao je Đukarić.

On je naglasio da preduzeće zapošljava 35 radnika, a osnovano je 1982. godine.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana