Recesija zaustavila izgradnju fabrike “Violeta”

Agencije
Recesija zaustavila izgradnju fabrike “Violeta”

Livno - Zbog pogoršanih uslova na tržištu izazvanih recesijom, izgradnja fabrike higijenskih proizvoda od papira “Violeta” u Livnu zavisiće od analize tržišta i ekonomskih pokazatelja o isplativosti realizacije ovog projekta, potvrđeno je iz ove kompanije, javile su agencije.

Direktor i vlasnik kompanije “Violeta” iz Gruda Petar Čorluka rekao je livanjskim medijima da je njegova želja da u industrijskoj zoni Begovača kod Livna izgradi fabriku higijenskih proizvoda od papira, ali da u realizaciju projekta vrijednog oko 35 miliona evra ne može ići bez analize tržišta o ekonomskoj isplativosti.

- Ako rezultati analize tržišta, koju provodi tim naših stručnjaka, pokažu da se ti proizvodi mogu plasirati negdje u regionu, mi ćemo sigurno ići u realizaciju investicije u Livnu, gdje smo od opštine kupili građevinsko zemljište površine oko 150.000 metara kvadratnih - naveo je Čorluka.

On je dodao da je zbog globalne ekonomske krize sada teško vrijeme za investicije, jer pada prodaja i potrošnja svih proizvoda, ali da kompanija “Violeta” nije odustala od izgradnje fabrike u Livnu, koja bi trebalo da zapošljava oko 300 radnika, nego da je realizacija ovog projekta na čekanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana