Razmjena vrijedna dvije milijarde KM

Glas Srpske
Razmjena vrijedna dvije milijarde KM

SARAJEVO - U spoljnotrgovinskoj razmjeni BiH proizvodi iz segmenta tekstila, kože, obuće i odjeće zauzimali su prošle godine oko deset odsto, što je oko dvije milijarde KM, rekao je sekretar Sektora privrede pri Spoljnotrgovinskoj komori BiH Muris Pozderac.

Na prezentaciji projekta pod nazivom "Sajam tekstilne industrije", koji bi trebalo da se svake godine održava u jednom od glavnih gradova zemalja regiona, Pozderac je naveo da učešće tekstilne industrije u spoljnotrgovinskoj razmjeni nije zanemarljivo, istakavši da je ova privredna grana u BiH u jako teškom položaju, prenijele su agencije.

- Poznato je da je najveći broj zaposlenih u ovim industrijama ženska radna snaga i da imaju niska primanja. Komora je u fazi organizovanja asocijacije koja se odnosi na tekstil, kožu, obuću i odjeću s ciljem da pomognemo našim članicama u stvaranju i kreiranju što boljeg poslovnog ambijenta unutar BiH, kako bi mogle da ostvare što bolje poslovne rezultate - istakao je Pozderac.

On je rekao da je i organizovanje sajmova jedan od načina za povezivanje zemalja regiona i za pomoć svima unutar ove branše da rade što bolje i kvalitetnije i da svoje proizvode mogu prodavati na domaćem i na tržištu Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana