Razgovor sa novim ulagačem

Glas Srpske
Razgovor sa novim ulagačem

BEOGRAD - Predstavnici slovenačke firme "Grep" iza zatvorenih vrata razgovaraju sa potencijalnim novim investitorom centra "Stožice", pošto srpska kompanija "Delta holding" Miroslava Miškovića nije do isteka predviđenog roka uplatila 19 miliona evra.

Poslije nekoliko neuspješnih pokušaja da sa "Delta holdingom" uđe na slovenačko tržište, Mišković je prošle godine na javnom nadmetanju najzad ostvario tu želju, čija realizacija po svoj prilici i ovoga puta pada u vodu, javlja RTS.

U utorak u ponoć je istekao rok koji je dao gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković za isplatu 19 miliona evra za ugovorenu gradnju centra "Stožice", koji bi uključivao sportski stadion i najveći trgovački centar u Sloveniji.

"Delta" je do sada od obaveznih dvadeset uplatila pet miliona evra.

U saopštenju "Delta holdinga" navodi se da je njena firma "Delta Rial Estejt", potpisala ugovor sa "Grepom" o finansiranju gradnje trgovačkog dijela centra u Ljubljani, a sportski dio "Stožica" nije u sastavu tog ugovora, tako da ni "Delta Rial Estejt" nije ugovorni finansijer tog dijela projekta. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana