Rast proizvodnje i izvoza Inmera

Ž. K.
Rast proizvodnje i izvoza Inmera

Gradačac - Mljekara "Inmer" iz Gradačca ostvarila je u protekloj godini rast proizvodnje za oko deset odsto i povećala izvoz u Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju gdje je izvezeno više od trećine ukupne količine mlijeka i mliječnih proizvoda iz BiH.

U kompaniji "Laktalis BH" u sklopu koje posluje "Inmer" ističu da je prošle godine povećan i otkup mlijeka sa domaćih farmi za pet odsto.

- Ovi podaci potvrđuju kvalitet rada više od 3.600 farmera i kooperanata od kojih "Laktalis BH" otkupljuje sirovine dugi niz godina. Upravo je sirovina jedan od ključnih preduslova za nastanak više od 60 kvalitetnih, svježih i zdravih mliječnih proizvoda u BiH kao što su "dukat", "domaće blago" i "dar prirode" čiji kvalitet su prepoznali i potrošači na stranim tržištima - ističu u "Laktalisu BH" i dodaju da domaće farmere stimuliše različitim oblicima kreditiranja i pomaganjem u obnovi stočnog fonda.

Globalna grupacija "Laktalis" je u mljekaru "Inmer" do sada uložila više od 18 miliona KM, a najavljene su i nove investicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana