Raspisan konkurs za novo rukovodstvo

M. Č.

BANjALUKA - Služba predsjednika RS raspisala je juče javni konkurs za izbor predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Komisije za hartije od vrijednosti RS, zbog isteka njihovog mandata, a rok za podnošenje prijava je 15 dana.

Na konkurs se mogu prijaviti kandidati koji imaju VSS pravnog ili ekonomskog smjera, deset godina radnog staža, od čega pet godina u oblasti tržišta kapitala, te odgovarajuće stručno zvanje i lična svojstva koja ih čine odgovarajućim za obavljanje te funkcije.

Takođe, kandidati ne mogu posjedovati, direktno ili indirektno, više od pet odsto udjela u kapitalu pravnog lica kojem KHOV daje dozvolu za obavljanje poslova niti mogu biti članovi organa ovih pravnih lica. Mandat članova Komisije traje pet godina.

Predsjednika, zamjenika predsjednika i članove Komisije, na prijedlog predsjednika Republike, imenuje Narodna skupština RS.

Mandat sadašnjeg predsjednika Komisije za hartije od vrijednosti RS Miodraga Jandrića, zamjenika i članova Komisije istekao je 28. septembra prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana