Rafinerija ulja Modriča sarađuje sa rudnikom Banovići

Glas Srpske
Rafinerija ulja Modriča sarađuje sa rudnikom Banovići

BANOVIĆI - Rafinerija ulja iz Modriče i Rudnici mrkog uglja "Banovići" u petak su potpisali Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji za 2009. godinu, prema kojem će Rafinerija isporučiti rudniku 500 tona raznih ulja u vrijednosti od oko 1,5 miliona maraka, javila je Srna.

Ugovor su potpisali direktor ovog rudnika Munever Čergić i direktor Rafinerije ulja u Modriči Pero Dunjić, a svečanosti je prisustvovao predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić, koji je novinarima izjavio da su rijetki primjeri kada se prisustvuje potpisivanju ovakvih ugovora između kompanija unutar BiH čemu, kako je naveo, daje punu podršku.

Špirić je istakao da su se u BiH dugo utrkivali i još bolje sarađivali sa kompanijama izvan BiH, dok se malo pažnje posvećivalo unutrašnjoj saradnji.

Direktor Rafinerije ulja Modriča Pero Dunjić rekao je da ovaj ugovor podrazumijeva ne samo kupoprodaju maziva i funkcionalnih tečnosti nego kompletnu brigu u primjeni proizvoda iz proizvodnog programa Rafinerije ulja na mehanizaciju Rudnika mrkog uglja.

Dodao je da Rafinerija ulja godinama brine o svojim proizvodima i nakon životnog vijeka ih preuzima i vraća u Rafineriju na regeneraciju.

On je dodao da poslovna saradnja između ova dva preduzeća traje više od 35 godina, kao i sa rudnicima "Kreka" i "Đurđevik". Čergić je naglasio da Rudnik na godišnjem nivou troši oko 500 tona raznih ulja koje je u obavezi da nakon upotrebe vrati Rafineriji ulja u Modriči, koja je osposobljena da preuzima korištenu ulja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana