Radnicima Čajavec - Centar za kvalitet isplaćene plate i povezan staž

Milka Milunović
Radnicima Čajavec - Centar za kvalitet isplaćene plate i povezan staž

BANjA LUKA - Radnicima preduzeća "Čajavec - Centar za kvalitet" iz Banje Luke, koje je prodato u stečaju, isplaćene su plate i povezan je radni staž, kazao je stečajni upravnik u ovom preduzeću Savo Ševaljević.

On je naveo da je od prodaje nekretnina ostvaren prihod od 1,3 miliona maraka i dodao da je iz ovih sredstava isplaćeno oko 55 odsto obaveza prema radnicima i ostalim povjeriocima.

- Do kraja godine trebalo bi da bude isplaćeno oko 90 odsto obaveza prema povjeriocima, što znači da je stečaj uspješno završen - naglasio je Ševaljević i dodao da je zadovoljan postignutim rezultatima.

On je podsjetio da je na licitaciji održanoj 12. marta u Osnovnom sudu u Banjoj Luci preduzeće ponuđeno u pet odvojenih cjelina, po cijeni koja je bila 50 odsto manja od početne vrijednosti kapitala.

Kompanija "Sloboprom" iz Lončara kupila je dio nekretnina po cijeni od 246.600 maraka, Fakultet za poslovne studije kupio je imovinu u vrijednosti 391.658 maraka, dok je privatna pekara "Tadić" kupila kuću koja se nalazi izvan fabričkog kruga, a vlasništvo je "Čajaveca - Centra za kvalitet", za koju je plaćeno 406.000 maraka.

Povjerioci

Savo Ševaljević rekao je da dugovi prema povjeriocima iznose 1,6 miliona maraka, dok je imovina fabrike u stečaju procijenjena na oko 1,8 miliona maraka.

- Poslije održavanja sjednice Odbora povjerilaca zauzećemo stav o isplati obaveza prema Fondu PIO i Poreskoj upravi RS, kao i drugim povjeriocima - rekao je Ševaljević.                                                                  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana